Vet du egentlig hvor enkelt det er å bruke tørrfisk når du lager mat?

Nå får du endelig gryteklar tørrfisk i strimler.

Tørrfisk til middag? Det er enklere enn du tror.

Fløtegratinerte poteter er en favoritt for mange norske ganer, men visste du at tørrfisk og fløtepoteter er en perfekt kombinasjon?


Litt salt hører med. Svein-Ingvar Bjørndal og Liv Margrethe Hansen samarbeider fint.

Mange aner ikke hvor anvendelig, delikat, smakfull og ikke minst enkelt det har blitt å bruke tørrfisk i matlaging.

Hemmeligheten

Hemmeligheten er gryteklare, ferdig utvannede tørrfiskstrimler uten skinn og bein.


Slik ser pakkene ut.

- Vi ønsket å lage et produkt som kan brukes i de fleste retter, og som passer for den yngre generasjonen som er opptatt av sunnhet og ekthet, sier Halvor Hansen, styreleder og eier av Halvors Tradisjonsfisk.

Fantastisk oppskrift

Her får du en fantastisk oppskrift med tørrfisk og fløtegratinerte poteter.

Og her finner du enda flere tørrfisk-oppskrifter

Enkel filosofi

Filosofien til Halvors Tradisjonsfisk er enkel. Å skape enkle, moderne og velsmakende råvarer med utgangspunkt i de klassiske, nordnorske foredlingsmetodene for fisk fra det rene, kalde Barentshavet.

- Tørrfisk har mer karakter og en rikere smak enn vanlig, fersk torsk, sier Svein-Ingvar Bjørndal, daglig leder i Halvors Tradisjonsfisk.

- Men begge deler er veldig godt, sier Liv-Margrethe.

Favorittoppskrift

Fløtegratinerte poteter er en favoritt for mange norske ganer, men visste du at tørrfisk og fløtepoteter er en nesten perfekt kombinasjon?


Halvors gratinerte tørrfisk tar max en halvtime å lage.

Og her finner du enda flere tørrfisk-oppskrifter

- Min favoritt blant tørrfiskoppskriftene våre, sier Liv Margrethe, og legger til:

- Og den passer like godt til hverdag som til fest.

- Men da lager vi den da, sier Svein-Ingvar.

Velbekomme!


Perfekt til hverdag og fest.

 

21.4 2016 14:40

Halvors gratinerte tørrfisk

Porsjoner: 4

Tid: 40 minutter

Dette trenger du:

  • 1 kg HALVORS Tørrfiskstrimler
  • 1 kg fløtegratinerte poteter
  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrøtter
  • ½ stk kålrot
  • ¼ stk hodekål
  • 3 fedd hvitløk
  • ½ dl Olivenolje
  • 50 gram revet parmesan
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Skjær gulrøtter, kålrot, hodekål og løk i tynne staver. Stek grønnsakene sammen med finhakket hvitløk møre i olivenolje.

Tørk tørrfisken og ha på salt og pepper.

Legg tørrfisk og grønnsakene i en ildfast form. Fordel fløtebakte poteter over tørrfisken og grønnsaker. Ha på revet parmesan til slutt.

Stekes i ovn i 30-40 minutter ved 200 grader til retten har fått en gyllen overflate.

Serveres med godt brød.