Kortreiste delikatesser i verdensklasse

Dette finner du i Tromsøs nye storstue for fantastiske matopplevelser.


Marco Bait elsker denne osten fra Pasvik. Se filmen #detbesteævet overfor.

- Verdensklasse!

Italienske Marco Bait bak ferskvaredisken til Mydland er ikke i tvil. Han snuser inn aromaen fra den tunge, gyldne rundosten han holder i hendene.

Er det en spansk vellagret manchego, eller en klassisk Parmigiano Reggiano? Niks, osten er fra Ostemaker Øverli i Pasvik, Finnmark. Utrolig, men sant. Marco er lidenskapelig matentusiast og har jobbet med mat på øverste nivå i årevis. Han slenger ikke om seg med superlativer uten grunn.


Bjørnar Mikkelsen anbefaler grava reinsdyrfilet - perfekt til tapas eller forrett.

Kortreist

- Kvalitet, kompetanse og kortreist nordnorsk mat. Det er filosofien vår, sier Signor Antonsen, markeds- og innkjøpsleder ved Kystens Mathus.

Han gleder seg stort over premieren på filmen #detbesteævet. Se den ovenfor.

Dragøy og Mydland er institusjoner i Tromsøs matverden. Begge har flyttet ferskvarediskene sine hit. Bak diskene står kompetente medarbeidere som mer enn gjerne deler sine favorittoppskrifter og tips til hvordan du skal få det beste ut av råvarene.


En kjele i steikepanna? Et must når du steker ishavsrøye.

Visste du for eksempel hvordan du skal få ishavsrøya til å bli sprøstekt uten at den krøller seg i panna? Se videoen overfor.

Stadig flere kunder


Delikat hos Dragøy.

Signor står med et stort glis midt i Kystens Mathus, og konstaterer at det stadig kommer flere kunder. Tromsøs nye matstorstue åpnet i høst.

Han legger til at han gleder seg stort til å ta imot julebordsgjester i restauranten, og røper at det fortsatt er noe ledig kapasitet.

Han gleder seg også til det gigantiske akvariet er på plass i Kystens Mathus. Det vil virkelig løfte opplevelsen.  


#detbesteævet Signor Antonsen: - Ei klassisk Mydlandpølse skal ikke undervurderes.

I Kystens Mathus finner du:


Restaurant Skirri. Da restauranten i Kystens Mathus skulle få et navn, lot vi oss
inspirere av Skierri - det samiske navnet på dvergbjørka og den av
våre bjørkearter som vokser høyest til fjells og lengst mot nord. 

6.11 2015 16:05