Verdens viktigste jobb er ledig

Og vi gjennomførte jobbintervjuet uten å røpe hvilken jobb det var snakk om.

Bufetats nyeste film for rekruttering av fosterforeldre ble laget på en utradisjonell måte.

Vi inviterte 10 sporty voksne til å være med i en reklamefilm. Det eneste de fikk vite var at de skulle være med på et fiktivt jobbintervju, men ikke hvilken jobb det var snakk om.


Overraskelsen var stor når det viste seg at «arbeidsgiverne» som skulle gjennomføre intervjuet, var barn.

Til jobben som «arbeidsgivere» hyret vi inn to barn, Tove (10) og Gabriel (12). De to fikk en liste med aktuelle jobbintervju-spørsmål, men fikk også hjelp fra en «hemmelig» hjelper på bakrommet.

På naborommet, skjult for intervjuobjektene, plasserte vi Trine Lise Olsen, komiker og Norges kanskje mest profilerte fosterhjemsbarn, med egen skjerm og direkte kommunikasjon rett i øret på barna. På den måten kunne hun bryte inn med avbrytelser, påfunn og spørsmål utenfor manus.

Intetanende voksne


- Er det du? Trine Lise Olsen har nettopp avslørt at hun har sittet på bakrommet, og sørget for å sette ut intervjuobjektene.

De intetanende voksne var spent og nervøs på forhånd, og overraskelsen var stor da de så at det var to barn som skulle gjennomføre intervjuet.

Selv om nervøsiteten var stor på forhånd, mente de fleste at det hadde vært en positiv opplevelse hvor både latter og alvor går hånd i hånd.

Det er tross alt ikke akkurat vanlig å få spørsmål som dette i et jobbintervju:


- Bra jobba. Etter en lang dag med opptak, feirer Trine Lise og Tove med en klem.

  • Hvor lenge klarer du å holde deg hvis badet er opptatt, og du må tisse skikkelig mye?
  • Hvor mange natta-sanger kan du?
  • Hva er et godt hjem?

Stilling ledig

I tillegg til filmen om selve jobbintervjuet, har Bufetat satt inn stilling ledig-annonser i nordnorske aviser. I annonsen beskrives stillingen slik:

Drømmejobben for deg som ser etter noe mer enn en vanlig A4-stilling. I denne kule og viktige jobben gir du andre mennesker et bedre liv. Utrolig varierte arbeidsoppgaver. Det kan være tøft og slitsomt, men også svært givende og utrolig artig. Noe nattarbeid må påregnes.

- Vi hadde lyst til å bruke virkemidler fra det vanlige «Stilling ledig»-området for å synliggjøre at dette er en svært viktig jobb. Mange barn trenger gode, trygge hjem, sier Pål Christian Bergstrøm, regiondirektør Bufetat, region nord.


God stemning etter intervjuet. Jøran Dehlin Sivertsen jobber selv i en barneverninstitusjon, og syntes Tove og Gabriel gjorde en flott jobb som intervjuere. Komiker Trine Lise Olsen har flere ganger, også fra scenen, fortalt om sin oppvekst i fosterhjem.

 

 

 

13.1 2017 14:00