Kenneth Jensen har gått gradene i TotalRenovering. I dag er han byggeplass-leder for prosjektet i Karisvingen som teller 50 leiligheter.

Kenneth (30) fra lærling til byggeplass-leder for 50 boliger

Dette er kommersielt innhold for TotalRenovering produsert av Nordlys LAB.

Høyreist, autoritær, men alltid med et glimt i øyet.

Kenneth Jensen (30) er byggeplass-leder for det omfattende boligprosjektet som totalt teller 50 enheter oppe i Karisvingen på toppen av Tromsøya.

Han er et skoleeksempel på en som har gått gradene internt i TotalRenovering – fra lærling til leder.

- Jeg begynte som lærling i 2004 og fullførte lærlingtiden. Deretter jobbet jeg som tømrer fra 2006 til 2012 – og begynte allerede da å få prosjektansvar for mindre prosjekter og boliger. Siden da har det gradvis blitt større – til nå hvor jeg har ganske store prosjekter, forteller Kenneth Jensen.

- Gode utviklingsmuligheter 

I TotalRenovering nyter Jensen stor tillit og blir ansett for å være en av de faglig sterkeste.

- De flinkeste lederne vi har internt, er de som har vært lærlinger og håndverkere, og har erfaring og kompetanse på området.  Dersom du har lyst til å ta ansvar, er mulighetene til å bygge kompetanse innenfor ditt yrke unike som håndverker, sier TotalRenovering-sjef Bård Sverdrup.


Kenneth Jensen nyter stor tillit hos TotalRenovering. Her instruerer han kolleger.

Oppfordrer ungdom til å søke 

Yrkesfagkompetanse er lukrativt allerede i dag, og behovet kommer til å eskalere i framtiden. I følge Statisk sentralbyrå vil man i 2035 mangle så mye som 90.000 fagarbeidere.

Håndverkere er spesielt ettertraktet.

- Det er ingen tvil om at jeg oppfordrer ungdommer til å søke yrkesfag. Det gir deg en unik ballast i bunnen, og gjør at du har en praktisk tilnærming til ting. De flinkeste vi har på kontoret i dag, er de som har vært håndverkere, eksemplifiserer Sverdrup.

TotalRenovering har muligheten til å ta inn opptil 15 lærlinger årlig, og tar i mot nye søkere fra hele landet med åpne armer. 

- Som håndverker får en trygg og godt betalt jobb, i tillegg til at det er en viss fare for at jentene også får et godt øye til deg, smiler TotalRenovering-sjefen – som har 180 ansatte i sving daglig.

Les også: Mina Oline snekret skjorta av gutta i NM 

Har aldri angret

Én av dem er altså byggeplass-leder Kenneth Jensen, som aldri har angret på yrkesvalget sitt for 12 år siden.

- Det er et veldig givende yrke med tanke på at man hele tiden er med på å skape noe. Fra du legger planen på tegnebrettet til du har et ferdig produkt, som familier kan flytte inn i, sier Jensen.

- Enn lønna?

- Den er god. Og når man får mer ansvar så stiger lønna deretter. Det er ganske gode lønnsbetingelser, ingen tvil om det.

- Og damene? 

- Berges der også, smiler Kenneth Jensen.

Byggeplass-leder i TotalRenovering. 

Les også: Therese følger i farens fotspor: - Jenter i yrkesfag fungerer helt strålende 

8.12 2016 13:18

5 fakta om yrkesfag

Mange synser om yrkesfag. Her får du et bedre grunnlag for dine meninger. 

1. Myte: Yrkesfag leder bare til noen få yrker
Fakta: Det finnes hele 170 yrkesfag å velge mellom, innen mange forskjellige retninger. 

2. Myte: Tar du yrkesfag jobber du med det samme resten av ditt arbeidsliv
Fakta: Det finnes mange muligheter for påbygning og videreutdanning. De som har yrkesfag i bunnen vil ofte være veldig attraktive arbeidstakere. 

3. Myte: Det er mindre og mindre behov for fagarbeidere 
Fakta: Det stemmer ikke. Behovet for fagarbeidere har økt mye de siste 50 årene. SSB har beregnet at behovet vil fortsette å øke betraktelig de neste tiårene. 

4. Myte: De som har valgt yrkesfag kommer ikke til å få lærlingplass
Fakta: I snitt får 75% av søkerne lærlingplass. Flere fag har imidlertid læreplass til nesten alle kvalifiserte søkere. Det er også slik at de elevene som er engasjert, interessert og har lavt fravær så å si alltid får lærlingplass. 

5. Myte: Alle er yrkesfag er fysisk belastende og utsetter deg for helsemessig risiko 
Fakta: I dag er det stor oppmerksomhet i bedrifter om et trygt arbeidsmiljø. Tunge løft og annet manuelt arbeid i for eksempel industrienn gjøres nå av maskiner som fagarbeideren styrer.

Kilde: NHO